Toegankelijkheid

Skip to main content

Werkt coaching echt?

Werkt coaching echt?  

Vanuit mijn ervaring kan ik zeggen: Ja coaching werkt! Ik zie het elke dag weer.

Als coach ben ik nieuwsgierig naar ‘wat werkt er in coaching’. Waardoor krijgen mijn klanten daadwerkelijk inzicht en hoe ontstaat er beweging tijdens de coachtrajecten. Dit vind ik belangrijk in mijn vak te weten. Ik hecht er veel waarde aan om van betekenis te zijn in mijn werk als loopbaancoach.  

Er is onderzoek gedaan naar de effecten van coaching. De uitkomsten van deze onderzoeken zijn helder. Zo is er gebleken dat coaching effectief is voor het maken van keuzes, effectiviteit in je werk creëert en tot betere prestaties in je werk leidt. De coachrelatie is essentieel is voor deze uitkomsten. “Mens” zijn als coach is ook belangrijk voor succestrajecten. Wees eerlijk en transparant als coach. Dit zijn een aantal belangrijke elementen die er voor zorgen dat groei en ontwikkeling bij coachees ontstaan.  

Gaat er ook wel eens wat mis in coaching? Ja helaas, dit kan gebeuren. Mijn gedrag als coach roept gedrag op bij jou als coachee en andersom. Dit noem je overdracht en tegenoverdracht. In mijn rol als coach ga ik hier zorgvuldig mee om. Dit doe ik door te blijven reflecteren op mijn werk door bijscholing en intervisie. Ik heb een NOLOC keurmerk register Loopbaanprofessional. Hiermee laat ik zien dat ik serieus en verantwoordelijk werk.  

Twijfel je nog of coaching werkt? Twijfelen nodigt uit om nieuwsgierig te zijn naar de volgende vraag: Wat werkt voor jou in een coachtraject?  

Wat werkt voor jou ?

Als je een coachtraject start heb je een leer- ontwikkel- of loopbaanvraag. Dit is bijvoorbeeld een situatie die je lastig vind op je werk. Je wilt groeien en ontwikkelen in jouw functie. Mogelijk ben je benieuwd naar jouw potentieel. Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Regelmatig fantaseer je over die leuke baan. Hoe ga je dit aanpakken en neem je daadwerkelijk de stap? Dit is behoorlijk lastig.

Je stelt dit vaak uit, doordat je denkt ‘Ik heb hier nu geen tijd voor ‘. Je vraagt je af ’Is dit nu wel het moment om van baan te wisselen’?  Of je weet niet goed hoe je jouw leer- en ontwikkelvraag kan aanpakken. Dit kan een gevoel van onzekerheid geven. Hiervoor is coaching juist waardevol.

Coaching begint met durven nieuwsgierig te zijn naar jezelf. Ja dit is ook vreselijk spannend. Je kan bij mij jouw gedachtes, ideeën wensen, strubbelingen en onzekerheden onderzoeken. Hierdoor ontstaat er groei en beweging en zet je de eerste stap naar jouw gewenste situatie.

Hoe werkt coaching voor jou?

Tijdens een coachtraject ga je samen met mij jouw gewenste situatie verkennen. Ik ben opgeleid om jou hierin te begeleiden. Ik stel de vragen die belangrijk zijn om jezelf te leren kennen. Hierdoor komt er beweging in jouw gedachtes en gevoelens. Ik luister naar wat je zegt en naar wat je voelt. Je krijgt een moment om stil te staan bij: Wat merk ik nu op, wat voel ik nu en wat wil ik nu?

Ben je nieuwsgierig naar jezelf? Neem dan contact op met mij.

Wil je meer weten over het onderzoek? klik hier


Meer weten?

Wil je meer weten over Werkt coaching echt??

Vraag naar de mogelijkheden die ik je kan bieden. Ik leg graag uit hoe ik werk en wat dit je oplevert.